Behandeling

Vitaal Chiropractie

Behandeling

Voor uw eerste consult ontvangt u een vragenlijst die u thuis in mag vullen. Dit geeft de chiropractor een beeld van uw klachten en algehele gezondheid. Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek om uw klachten en algehele gezondheid volledig in kaart te brengen. Hierna word er een lichamelijk onderzoek gedaan met orthopedische, neurologische en chiropractische testen. Na een korte uitleg zal met de behandeling worden gestart.

Soms is aanvullend medisch onderzoek zoals bijvoorbeeld röntgenfoto’s nodig voor er met de behandeling kan worden gestart. Mocht de chiropractor van mening zijn dat ze u niet kan helpen verwijst ze door naar de huisarts of een andere relevante medicus.

Het tweede consult bestaat uit uitgebreide uitleg van de bevindingen die tijdens het eerste consult zijn gevonden. Ook het geadviseerde behandelplan word besproken. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Na de uitleg zal de behandeling worden voortgezet. Waar nodig wordt advies en oefeningen gegeven.

Vervolgconsulten zijn korter omdat de chiropractor na de eerste 2 consulten een duidelijk beeld heeft van uw klachten. De voortgang van uw klachten wordt geëvalueerd en de behandeling wordt voortgezet.