Chiropractie bij rugpijn

Slijtage, spit, hernia of ischias. Wat is er aan te doen?

Vitaal Chiropractie

Rugpijn

Rugpijn is een veel voorkomende klacht in de chiropractie praktijk. Onder rugpijn vallen vele verschillende aandoeningen zoals onder andere slijtage, artrose van de rug, hernia of ischias, acute rugpijn door spit, maar ook pijn in de bovenrug.

Symptomen waarmee mensen bij de chiropractor komen zijn onder andere pijn in de rug, met of zonder uitstralende pijn of tintelingen en doofheid in de billen en/of benen. Ook stijfheid of moeite en pijn met bewegen komen veel voor. Deze klachten kunnen vaak goed behandeld worden met chiropractie.

Niet alle klachten zijn volledig op te lossen, maar vaak kan de chiropractor pijnklachten wel verlichten. Als er beschadiging van de wervels of tussenwervelschijven door bijvoorbeeld artrose in de rug is ontstaan kan de chiropractor dit niet wegnemen. Door de stand en beweeglijkheid van de wervels te verbeteren verminderen pijnklachten vaak wel.

Er zijn verschillende oorzaken van rugpijn. Zwaar lichamelijk werk, verkeerde (werk)houding, veel tillen, te weinig beweging en stress zijn veel voorkomende oorzaken van rugpijn.