Wat is chiropractie

Vitaal Chiropractie

Wat is chiropractie?

Chiropractie houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat en het effect hiervan op het zenuwstelsel. Chiropractie focust zich op behandeling van de wervelkolom. Als de beweeglijkheid tussen twee wervels beperkt is, verliest de wervelkolom zijn normale beweeglijkheid. Dit leidt tot stijfheid, verhoogde spierspanning en pijn. Ook heeft dit een negatief effect op de rugzenuwen. Doordat deze zenuwen vanuit de rug het hele lichaam aansturen kan een wervelblokkade effect hebben in het hele lichaam.

De meest voorkomende klachten die een chiropractor ziet zijn rugpijn zoals spit, ischias en hernia, en nek- schouder- en hoofdpijn. Ook baby’s en kinderen worden met goede resultaten door de chiropractor behandeld.

Binnen de chiropractie is een grote variatie behandeltechnieken. Van manipulaties van de wervelkolom en spierbehandelingen tot de zachtere correcties van het zenuwstelsel. Hierdoor kan iedereen van jong tot oud door de chiropractor worden behandeld.

Onze chiropractor Heleen heeft zich gespecialiseerd in zachtere behandelmethoden binnen de chiropractie. Dit houd in dat er niet altijd “gekraakt” hoeft te worden. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in het onderzoeken en  behandelen van baby’s en kinderen. Baby’s en kinderen worden met aangepaste zachte behandelmethodes behandeld. Dit is heel anders dan bij volwassenen en volledig veilig.