Chiropractie voor baby's

Huilbaby's, voorkeurshoudingen, krampjes

Testimonial

"Fay zat als het ware in kleermakerszit in mijn buik. Omdat ik een stuitbevalling niet zag zitten heb ik gekozen voor een keizersnede. Ik eerste instantie leek na de geboorte alles goed te gaan, maar na 12 dagen sloeg dat om. Fay schreeuwde van de pijn. Het was hartverscheurend om te zien, ze was ontroostbaar. We waren zelf als eens bij een chiropractor geweest en besloten contact op te nemen. Heleen bevestigde mijn vermoeden dat er echt iets aan de hand was. Er waren wervels in Fay's nek en heiligbeen verschoven. Met de toppen van haar vingers liep Heleen alle wervels na en drukte heel zachtjes op de wervels die niet goed zaten. Al na 2 behandelingen merkte ik resultaat. Het gekrijs was voorbij, Fay was rustiger en oogde tevreden. Ook vond ze het niet meer vervelend als ik haar heupen optilde om haar luier te verschonen" Moeder van Fay, 2 weken oud.

Baby's

Tijdens het geboorteproces is er voor moeder en baby sprake van grote lichamelijke en emotionele stress. Door de weeën komt er grote druk op het baby lichaam om door het geboortekanaal te bewegen. Dit geeft ook veel druk op de wervelkolom van de baby. Daarnaast geven medische interventies zoals een vacuüm- of tangverlossing of keizersnede nog extra spanning op het baby lichaam en de wervelkolom. Er wordt immers aan het hoofdje getrokken en gedraaid. Medisch gezien noodzakelijk om het kind geboren te laten worden, maar hierdoor ontstaan vaak wervelblokkades.

Wervelblokkades geven vaak klachten, niet altijd. Klachten die chiropractoren vaak zien bij baby's zijn voorkeurshoudingen, overstrekken en KISS-syndroom, maar ook overmatig huilen, darmkrampjes, reflux en slaapproblemen. Omdat wervelblokkades niet altijd klachten geven is het verstandig een baby na de geboorte door een chiropractor te laten controleren. Hiermee kunnen klachten in de toekomst worden voorkomen.

Chiropractor Heleen Hammink heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van baby's en kinderen en heeft hier inmiddels veel ervaring mee.